Lapin koulutuskeskus REDU

Dieettikokin erikoisammattitutkinto

Tutkinnon suorittanut hallitsee tavallisimpien ruokavalioiden lisäksi sairaalan tai muun hoitolaitoksen erityisruokavaliot ja tutkimusruokavaliot. Tutkinnon suorittanut tuntee monipuolisesti erityiselintarvikkeet ja ravintovalmisteet sekä hän osaa muuntaa perusruokalistan dieettiruokatuotantoon sopivaksi. Tutkinnon suorittanut tuntee sairaalan tai hoitolaitoksen ruokailuun vaikuttavat suositukset. Tutkinnon suorittanut kykenee atk:ta käyttäen tarkistamaan ruokavalioiden tavallisimmat ravintoaineet ja analysoimaan erityisruokavalioiden kriittiset ravintoaineet.

Tutkinnon suorittanut toimii asiakaslähtöisesti ja ottaa huomioon kulttuurin ja uskonnon vaikutukset ruokavalioihin. Hän osaa suunnitella ja kehittää yhteistyössä muun henkilökunnan kanssa dieettiannoksia sekä ateria- ja ruokalistakokonaisuuksia. Tutkinnon suorittanut tietää hinnanmuodostuksen perusteet sekä osaa laskea annosten ja ateriakokonaisuuksien kustannukset. Tutkinnon suorittanut ottaa huomioon laatu- ja kannattavuustavoitteet suunnitellessaan ja valmistaessaan dieettiruokia. Lisäksi tutkinnon suorittanut selviytyy asiakaspalvelutilanteista yhdellä vieraalla kielellä ja pystyy hyödyntämään työssään vieraskielistä ammattikirjallisuutta ja tietotekniikkaa.

Tutkinnon suorittanut hallitsee suuntautumisensa mukaan joko ravintolan tai suurtalouden ruokatuotannon. Hän pystyy neuvomaan asiakkaita ja konsultoimaan dieettiruokatuotantoon liittyvissä tilanteissa. Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä erityisruokavalioiden valmistajina ja asiantuntijoina erilaisissa ruokatuotantoyksiköissä, muun muassa suurtalouksissa, ravintoloissa, sairaaloissa, vanhainkodeissa, kouluissa ja päiväkodeissa.

 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK