Lapin koulutuskeskus REDU

Avoimen ammattiopiston opintoja eri aloille

Koulutus on tarkoitettu työnhakijoille, joilla on aikaisempia ammatillisia opintoja (esim. keskeytyneet opinnot) tai jotka suunnittelevat hakeutumista ammatillisiin koulutukseen toiselle asteelle.

Avoimessa ammattiopistossa ohjataan opiskelijan urasuunnittelua, tehdään henkilökohtaista kartoitusta sekä tutustutaan eri koulutuksiin. Koulutuksen jälkeen voit hakeutua ammatillisiin tutkintoihin opiskelijaksi tai täydentää aiemmin kesken jääneitä ammatillisia opintoja.

Koulutuksen sisällöt:

 • Oppimisvalmiuksien kartoitus
 • Urasuuntautumisen kartoitus
 • Aiemmin hankitun osaamisen kartoitus
 • Tutkinnot ja koulutustarjonta
 • Tutustumiskäynnit alojen työpaikoille
 • Työhakuvalmennus
 • Korttikoulutukset: Kaikille Työturva ja EA1. 
  Lisäksi ammattialan vaatimusten mukaisesti tarvittaessa tulityö, hygieniapassi, anniskelupassi, Tieturva1, sähkötyöturva
 • Ammatilliseen tutkintokoulutuksen tutustuminen
 • Työpaikalla järjestettävään koulutukseen valmentautuminen


Koulutuksen sisältö ja tarkempi laajuus määräytyvät opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Ohjeet hakijalle

Koulutukseen valitaan opiskelijat hakemusten ja valintahaastattelun perusteella.

Hakijalla tulee olla riittävä suomen kielen taitotaso, vähintään A2.2. Koulutuksen kesto on noin 80 päivää henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
 

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan työ- ja elinkeinotoimiston kotisivuilta www.te-palvelut.fi löytyvällä sähköisellä hakemuslomakkeella.

Täytä lomake huolellisesti ja perustele hakemuksesi. Päätös opiskelijaksi ottamisesta tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Haastatteluvalinta, johon lähetetään erilliset kutsut tekstiviestillä / kirjeitse. 
 

Valinta ja päätös opiskelijaksi ottamisesta

Tieto valintapäätöksestä eli opiskelijaksi ottamisesta avoimeen ammattiopistoon lähetetään hakijalle kirjeitse ja ne on nähtävillä myös Oma asiointi -palvelussa (https://asiointi.mol.fi/ -> Oma asiointi).

Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista antaa Koulutusneuvonta sähköpostitse koulutusneuvonta@te-toimisto.fi  tai puhelinnumerosta 0295 020 702 (klo 9 - 16.15).

Koulutushakemuksesi tilannetta voit seurata myös verkossa
https://asiointi.mol.fi/omaasiointi/ Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.
 

Lisätietoa

Katariina Sarajärvi
puh. 040 823 8138
katariina.sarajarvi(at)redu.fi