Lapin koulutuskeskus REDU

Matkaoppaan ammattitutkinto

Matkaoppaan ammattitutkinnon pakollinen osa on opastuspalvelun suunnittelu, markkinointi ja toteuttaminen. Lisäksi on suoritettava ainakin yksi tutkinnon osa seuraavista: Suomi-oppaana toimiminen, ulkomaan kohdeoppaana toimiminen ja matkanjohtajana toimiminen. Lisäksi suoritetaan vielä yksi edellisistä ja yksi tutkinnon osista: erikoisoppaana toimiminen, FAM-oppaana toimiminen, opastaminen vieraalla kielellä, yrittäjänä toimiminen ja muu ammatti- tai erikoisammattitutkinnon osa.

Tutkinnon suorittanut osaa tuotteistaa, markkinoida ja hinnoitella teemallaisen opastuspalvelun osaa toimia yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa osaa suunnitella ja toteuttaa opastuspalvelun täsmällisesti, miellyttävästi ja asiantuntevasti osaa palvella kielitaitoisesti osaa arvioida ja kehittää omaa työtään Tutkinnon suorittanut hallitsee myös valitsemiensa tutkinnon osien tiedot ja taidot. Tällöin osaaminen voi kattaa seuraavia alueita: valmistautuu huolellisesti opastukseen ottaa huomioon asiakkaiden taustatiedot, kielen ja toiveet valmistaa teemallisen opastuksen työskennellä monenelaisissa toimintaympäristöissä ja ottaa huomioon poikkeustilanteet toimii asiakaspalvelussa matkakohteessa järjestää retkiä ja opastaa vierailukohteissa käyttää erityistietojaan ja taitojaan toimii matkanjohtajana ja suunnittelee ohjelman asiakkaiden tarpeiden mukaiseksi Tutkinnon suorittanut voi työskennellä oppaana kotimaassa ja ulkomailla matkailutoimistojen, matkatoimistojen, matkanjärjestäjien, liikenneyhtiöiden ja elinkeinoelämän palveluksessa.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK