Hankesivut
muut hankkeet 

Menneet tapahtumat

30.9.2020 0:00–9.10.2020 0:00

Työpajat maakunnissa

...eivät toteutuneet aivan suunnitellun mukaisesti, vaan matkaan mahtui vallitsevasta tilanteesta johtuvia mutkia.


Hankkeen #työpaja -pilotin puitteissa oli suunniteltu työpajatoimintaa maakuntiin syys-lokakuun vaihteeseen. Tarkoituksena oli vierailla kasvatus- ja ohjausalan opiskelijoiden kanssa Sodankylässä, Kittilässä sekä Kemijärvellä. Niin kuin moneen asiaan tällä hetkellä, tähänkin suunnitelmaan kuitenkin vaikutti korona, joka heitti oman mausteensa soppaan. 

 

Sodankylän ja Kittilän työpajapäivien oli tarkoitus olla peräkkäisinä päivinä kuun vaihteessa ja hankeporukka olisi päässyt tässä välissä yöpymään yhdessä Welleviin. Koronasta johtuen Kittilän reissu kuitenkin jouduttiin perumaan ja sama kohtalo odotti viikon päästä myös Kemijärveä. Näin ollen työpaja toteutettiin vain Sodankylässä, mutta tämäkin toi hankeporukalle ja erityisesti mukana olleille opiskelijoille arvokasta kokemusta. 

Päivään osallistui yhteensä vähän reilu 40 opiskelijaa Sodankylän toimipisteestä ja he pääsivät osallistumaan neljään puolen tunnin mittaiseen pajaan. SantaSportilta mukana olleet opiskelijat ohjasivat kaksi pajaa, jotka käsittelivät vihapuhetta ja -rikosta sekä verkkoidentiteettiä. Yksi paja laittoi Sodankylän opiskelijat pohtimaan omia vahvuuksiaan ja niiden tietämisen tärkeyttä, viimeinen paja taas tarjosi smoothiet ja keräsi hankkeelle palautetta. 

Vaikka tämäkään asia ei nyt mennyt tältä syksyltä aivan suunnitelmien mukaan, oli mahtavaa päästä toteuttamaan ja kokeilemaan työpajan toimimista Sodankylään. Päivä oli mukava ja onnistunut, hankkeen kannalta parasta oli se, että päästiin toimimaan ja viemään uutta myös Rovaniemen ulkopuolelle. Päivä huipentui hanketoimijoiden ja kasvatus- ja ohjausalan opiskelijoiden kohdalla vielä tutustumiseen Sodankylän etsivään nuorisotyöhön, mistä kaikki saivat varmasti paljon ajatuksia omaan elämäänsä ja työhönsä. 

Nyt toivomme, että työpajapäivät päästäisiin myös Kittilän ja Kemijärven osalta toteuttamaan vaikkapa keväämmällä, jos tilanne sen sallii! 


Hyvää loppusyksyä kaikille, pysykää terveinä! <3 


Kirjoittanut Karita Arminen
Julkaistu 20.10.2020 10:46

<< Takaisin hankkeen tapahtumiin