Maarakennuskoneenkuljettaja, rakennusalan perustutkinto

Työvoimakoulutuksena Rovaniemellä 20.11.2017 alkaen


Koulutus on tarkoitettu 20 vuotta täyttäneille, alalle soveltuville ja ensisijaisesti B-ajokortin omaaville työnhakijoille.

Tavoitteena on, että koulutuksen suorittaneella on perustiedot ja taidot maarakentamisesta, käytettävistä materiaaleista, rakentamismenetelmistä, kunnossapidosta ja laatuvaatimuksista. Opintojen päättäneen tulee hallita maarakennuskoneiden rakenne, käyttö ja huolto, jotta hän pystyy työskentelemään maarakennusalan yrityksissä ja kaivoksissa.

Koulutetun tulee omata valmiudet ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä asennoitua myönteisesti yrittäjyyteen ja taloudellisesti tulokselliseen toimintaan.

Koulutuksen sisältö:
Pakolliset osat
- perustustyöt
- maarakennuskoneiden käyttö
Valinnaiset osat (väh. 4 osaa):
- maa-ainesten kuljetus
- maarakennuskoneen huolto
- maarakennuskoneen käyttö
- kuljetusalan perustason ammattipätevyys
- maa- ja kiviainesten jalostaminen

Koulutuksen alussa hakijoille laaditaan henkilökohtaistamissuunnitelma, jossa määritellään tarkemmin soveltuvat tutkinnon osat tutkinnon suorittamiseksi joten valinnaiset voivat olla eriä kuin yllä mainitut. Koulutukseen sisältyy työssäoppimista, tarvittavat lupakoulutukset esim. tieturva 1, tulityökortti, työturvallisuuskortti ja EA1 lisäksi yrittäjyysopintoja.

Huolehdi siitä, että koulutuksen alkaessa työnhakusi on voimassa TE-toimistossa, jotta olet oikeutettu koulutuksen aikaisiin etuuksiin.

Tietoja työvoimakoulutuksista ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa puhelinnumerosta 0295 020 702. Koulutushakemuksesi tilannetta voit seurata myös internetistä: www.mol.fi/sahkoinenasiointi > koulutushakemusteni tilanne. Palvelun käyttö edellyttää verkkopankkitunnuksia tai sirullista henkilökorttia.

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella 5.11.2017 mennessä osoitteessa: http://www.te-palvelut.fi, haussa oleva työvoimakoulutus. Koulutusnumero 675014.

Lisätietoja: Matti Katajamaa p 0400 260820, email. matti.katajamaa@redu.fi Leena Heikkinen p 020 798 4905, email. leena.heikkinen@redu.fi

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    10.10.2017 15:08

Takaisin