Jalkojenhoidon osaamisalaopinnot

Rovaniemellä syksyllä 2017 alkaen


Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osaamisalaopinnot, jalkojenhoito

Osaamisalaopintojen aloitus syksyllä 2017 alkaen, kesto 6-8 kuukautta. Koulutus toteutetaan lähiopetuksena työelämälähtöisesti ja mahdollisuus on myös oppisopimuskoulutukseen. Osaamisesi kartoitetaan koulutuksena alussa, ja sinulle laaditaan henkilökohtainen oppimispolku.

Pääsyvaatimukset:
- Suoritettu sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja
- Aikuisten näyttötutkintoperusteisessa koulutuksessa ammatilliset perustutkinnon osat KTO, HH ja KUTU suoritettu
- Nuorten ammatillisen peruskoulutuksen mukaan ammatilliset perustutkinnon osat (KTO, HH ja KUTU), YTO-opinnot ja vapaasti valittavat opinnot suoritettu

Laajenna osaamistasi jalkojenhoidolla. Opinnot syventävät osaamistasi tutkia ja tunnistaa erilaisia jalkaterän asentomuutoksia ja sairauksista aiheutuvia alaraajamuutoksia sekä niistä seuraavia jalkojenhoitotarpeita. Perehdyt jalkaterveyden edistämiseen sekä jalkojen toimintaa ylläpitävään liikehoitoon. Kehität kädentaitojasi mm. ihoa ja kynsiä suojaavien apuvälineiden valmistuksessa, jalkojen iho- ja kynsimuutosten hoidossa, asiakkaan alaraajojen hieronnassa. Tavoitteena on edistää asiakkaan jalkaterveyttä sekä tukea hänen toimintakykyään.

Jalkojenhoitoon suuntautunut lähihoitaja työskentelee moniammatillisen työryhmän jäsenenä terveyskeskuksessa, sairaalassa, kuntoutuslaitoksessa, vanhusten palveluyksikössä tai kotihoidossa. Jalkojenhoidon osaamisalan suorittanut voi toimia myös yrittäjänä.

Hakeutuminen osaamisalaopintoihin liitteenä olevalla jatkuvan haun lomakkeella tai sähköisesti alla olevasta linkistä. Lisätietoa liitteenä olevasta esitteestä.

jatkuva-hakulomake.png

Tiedostot

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    22.6.2017 12:00

Takaisin