Lapin koulutuskeskus REDU

Etusivun jutut

Tältä sivulta löytyvät kaikki etusivun juttuina julkaistut tiedotteet.

Yhteishaku syksyllä 2018 alkaviin koulutuksiin on nyt käynnissä!

Yhteishaku Lapin koulutuskeskus REDUn syksyllä 2018 alkaviin koulutuksiin on käynnissä 20.2.-13.3.2018. Yhteishaussa voivat hakea peruskoulun ja lukion päättävät sekä muut ilman ammatillista tutkintoa olevat.
Julkaistu: 20.2.2018

Ammattikasvatusneuvos Arto Ylitalo siirtyy eläkkeelle

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän johtaja Arto Ylitalo siirtyy eläkkeelle pitkältä uraltaan kuntayhtymän johtajana. Tasavallan Presidentti on myöntänyt Rovaniemen koulutuskuntayhtymän johtaja Arto Ylitalolle Ammattikasvatusneuvoksen arvonimen. Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen ojensi arvonimen Ylitalolle eläkkeellesiirtymisen juhlahetken yhteydessä.
Julkaistu: 6.2.2018

REDUn opiskelijat kisaavat Taitaja-finaalipaikoista

Ammattitaidon suomenmestaruuksista kilpaillaan Tampereella toukokuussa. Taitaja2018 finaalipaikkoja tavoittelee yhteensä 24 Lapin koulutuskeskus REDUn opiskelijaa osallistumalla eri puolilla Suomea järjestettäviin semifinaaleihin tammi-helmikuun aikana.
Julkaistu: 30.1.2018

STRATOS-verkkokartoituksesta eväitä osaamisen johtamiseen

Henkilöstön osaamistarpeiden ennakointi ja osaamisen johtaminen ovat kasvavia haasteita myös mikro- ja pk-yrityksissä. Hämeen ELY-keskuksen rahoittamassa STRATOS-hankkeessa on luotu maksuton ja helppokäyttöinen verkkotyökalu, jonka avulla voi kartoittaa yrityksen osaamispuutteet ja suunnata uudelle kehityspolulle.
Julkaistu: 29.1.2018

Tuoteideointia puualan opiskelijoiden kilpailussa

Puualan opiskelijoille järjestetyssä tuotekilpailussa etsittiin uusia tuoteideoita myyntiartikkeleiksi. Kilpailun voitti Nico Kortesalmi suunnittelemillaan kynttilänjaloilla.
Julkaistu: 21.12.2017

Reformi uudistaa ammatillisen koulutuksen - Lapin koulutuskeskus REDU aloittaa 1.1.2018

Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä vastataan reformin haasteisiin, kun Lapin koulutuskeskus REDU yhdistää Lapin ammattiopiston, Lapin matkailuopiston ja Lapin oppisopimuskeskuksen 1.1.2018 alkaen.
Julkaistu: 22.11.2017

Koulutusmessujen tunnelmia

Sulla on talenttii -koulutusmessuja vietettiin Santaparkissa 9.11. REDUn opiskelijat esittelivät koulutusvaihtoehtoja toiminnallisin pistein eri puolilla luolaa. Myös Joulupukki kiersi tutustumassa esittelypisteisiin ja sai kierroksen päätteeksi kimalletta partaansa kosmetologiopiskelijoiden työpisteellä.
Julkaistu: 10.11.2017

Rehtori Taisto Arkko AMKEn hallitukseen

Lapin koulutuskeskus REDUn (1.1.2018 alkaen) rehtori Taisto Arkko on valittu Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKEn hallitukseen vuosille 2018-2020. Hallituksen jäsenet valittiin AMKEn yhdistyskokouksessa Turussa Ammatillisen koulutuksen seminaarin yhteydessä 31. lokakuuta.
Julkaistu: 3.11.2017

Kokiksi käytännön kautta

Kokiksi opiskelevat Aku, Aurora ja Annika ovat olleet käytännön harjoittelussa Rovaniemen koulutuskuntayhtymän opiskelijaravintolassa. Arkisen aherruksen lisäksi he pääsivät näyttämään taitojaan herkkuviikolla.
Julkaistu: 27.10.2017

Työelämän uudet tuulet puhuttivat oppisopimusviikolla

Valtakunnallisella oppisopimusviikolla vietettiin avoimia ovia Lapin oppisopimuskeskuksessa Rovaniemellä. Tapahtumassa esiteltiin oppisopimuskoulutuksen mahdollisuuksia sekä pohdittiin työelämän uusia tuulia Lapissa. Lapin yrittäjien tuleva puheenjohtaja Heidi Alariesto oli kertomassa vierailijoille työelämän uusista tuulista.
Julkaistu: 11.10.2017

Ammatillinen koulutus uudistuu – Lapin koulutuskeskus REDU aloittaa 1.1.2018

Toimintaympäristömme muuttuu. Työelämässä tarvitaan uudenlaisia taitoja ja uutta osaamista. Ammatteja häviää ja tilalle syntyy täysin uusia tehtäviä. Kehittyvä teknologia ja digitalisaatio tuovat mukanaan uusia mahdollisuuksia tehdä työtä. Useilla aloilla on jo koulutetun työvoiman pula ja uusien teknologioiden käyttäminen on synnyttänyt yrityksissä kasvavia osaamistarpeita.
Julkaistu: 10.10.2017

Utsjokelainen Ara Aikio on vuoden oppisopimusopiskelija

Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry on valinnut vuoden 2017 oppisopimuspalkittavat. Palkitut saivat tunnustuksensa OPSO ry:n syysseminaarissa Joensuussa 3.10.2017. Lapin oppisopimuskeskuksen opiskelija, utsjokelainen Ara Aikio valittiin vuoden oppisopimusopiskelijaksi.
Julkaistu: 9.10.2017

Raskaiden alojen REKRY-pajassa kohtasivat työnantajat ja työntekijät

Raskailla aloilla on huutava tarve osaavalle työvoimalle. Tarpeeseen vastattiin 5.10.2017 pidetyllä REKRY-pajalla Lapin ammattiopiston Jänkätien toimintayksikössä.
Julkaistu: 6.10.2017

Oppisopimusviikon tapahtumia

Valtakunnallista oppisopimusviikkoa vietetään 9.-13.10.2017. Työn ja oppilaitosopiskelun yhdistävää oppisopimuskoulutusta juhlistetaan verkko- ja paikallistapahtumissa ympäri Suomen. Lapin oppisopimuskeskus on mukana oppisopimusviikon tapahtumissa.
Julkaistu: 4.10.2017

Samuli Pirkkiö painnonoston euroopanmestariksi

Lapin ammattiopiston rakennusalan lehtori Samuli Pirkkiö voitti kultaa Ruotsin Hamnstadissa elokuun lopussa pidetyissä painonnoston masters EM-kilpailuissa. Opiskelijoilleen Samuli opastaa ammattitaidon lisäksi terveitä elämäntapoja ja päämääristä kiinni pitämistä.
Julkaistu: 8.9.2017

Aitiopaikalle varastoalalle!

Varastoalan työ ei yleensä suoranaisesti näy asiakkaalle. Se vaikuttaa kuitenkin merkittävällä tavalla yrityksen toimintaan, tehokkuuteen, tuottavuuteen ja ennen kaikkea asiakastyytyväisyyteen. Kouluttaja Sami Niskala kertoo alan työstä ja syyskuussa alkavista varastoalan oppisopimuskoulutuksista.
Julkaistu: 31.8.2017

Ovet avoinna tulevaisuuteen

Opintonsa aloittaneiden ammattilukiolaisten kotiväenilloissa keskustelutti ammatillisen koulutuksen muutos, lukio-opintojen ja ammatillisen yhteensovittaminen sekä nuorten tulevaisuuden suunnitelmat ja tavoitteet.
Julkaistu: 18.8.2017

Aikoja varattavissa kauneudenhoito- ja parturi-kampaamopalveluihin

Syksyn ensimmäinen asiakaspalvelupäivä kauneudenhoito- ja parturi-kampaamopalveluihin on 22.8. Katso täältä asiakaspalveluajat ja varaa oma aikasi!
Julkaistu: 10.8.2017

Lukuvuoden aloitusajat

Lukuvuosi alkaa uusilla opiskelijoilla keskiviikkona 9.8. ja jatkavilla opiskelijoilla maanantaina 14.8. Katso täältä tarkemmin uusien opiskelijoiden aloitusajat!
Julkaistu: 3.8.2017

Opiskelua kesäauringon alla

Voisiko mukavammin kesäpäivää viettää kuin ulkona kauniissa jokirantamaisemmassa mukavassa porukassa. Ja mikä parasta, samalla opinnot etenevät ja työkokemus karttuu kuin itsestään!
Julkaistu: 22.6.2017

Näyttötutkinnolla täydennystä työkalupakkiin

Jouni Väyrynen suoritti Lähiesimiestyön ammattitutkinnon työnsä ohella. Jo aiemmin esimiehenä toiminut myynnin ammattilainen sai koulutuksesta paljon uusia ideoita ja näkökulmia työnsä kehittämiseksi.
Julkaistu: 19.6.2017

Itävallan vuorilla uutta oppimassa

Lapin matkailuopiston opiskelijat Kittilästä ja Kolarista tekivät Erasmus+ Forest-Metsä-Wald -hankkeeseen liittyen opintomatkan Itävallan Türnitziin 20-29.5. Opiskelijat kirjoittivat matkastaan ja kokemuksistaan.
Julkaistu: 8.6.2017

Matkailuopiston opiskelijat tutustuivat uusiin tiloihinsa

Lapin matkailuopiston opiskelijat Rovaniemellä aloittavat ensi syksynä opintonsa Jokiväylän uusituissa ja laajennetuissa tiloissa, kun Toripuistikon ovet sulkeutuvat kesän aikana. Matkailuopiston opiskelijat tutustuivat uusiin tiloihin ja oppimisympäristöihin Jokiväylän toimipisteessä.
Julkaistu: 1.6.2017

Tuoreet ammattilaiset

Lapin ammattiopistosta, Lapin matkailuopistosta ja Lapin oppisopimuskeskuksesta valmistuneiden tuoreiden ammattilaisten nimet löytyvät täältä. Huom! Listalla ovat vain sellaisten henkilöiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun.
Julkaistu: 31.5.2017

Ammattitaidon SM-mitaleja roppakaupalla Lappiin - Noora on Taitajien Taitaja!

Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston opiskelijat kahmivat mitaleja mukaansa Helsingissä kisatuissa Taitaja2017 ammattitaidon suomenmestaruuskisoissa. Lopuksi, sokerina pohjalla, Noora Latvakoski palkittiin koko kilpailun voittajana, Taitajien Taitajana. Hän sai mukaansa kotiinviemisinä henkilöauton vuodeksi käyttönsä!
Julkaistu: 18.5.2017

Yrittäjyyttä avoimin silmin ja ennakkoluulottomasti

Ida Puurunen, Sanni Ristimella ja Linda Poikonen treenaavat Taitaja2017-finaalia varten. Yrittäjyyslajissa suomenmestaruuksista kisataan joukkueena.
Julkaistu: 10.5.2017

Makeita kädentaitoja

Kondiittorilajin Taitaja-finalisti Anu Alatalo ja hänen valmentajansa Sigrid Müller harjoittelevat ensi viikon kisaa varten. Tämä kaksikko ei laske harjoitustunteja eikä kaihda pitkiä työpäiviä, kun kädentaitoja viimeistellään.
Julkaistu: 9.5.2017

Tiellä huippuammattilaiseksi

Kuljetuslogistiikka-alan Taitaja-finalistimme Janne Jakkila on ajokeikalla. Tehtävänä on hakea Lapin ammattiopiston metsäkonetyömaalta ajokone takaisin koululle. Ajaessaan Janne kertoo opiskelustaan, kilpailutoiminnasta ja kuljetusalan työstä.
Julkaistu: 5.5.2017

Opinnälkä vie putkiasentajan Taitaja-finaaliin

Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteessä, LVI-hallin nurkassa, ahertaa Taitaja-finalistimme Jaakko Vähäsarja. Jaakko harjoittelee omassa harjoitustilassaan kilpailutehtäviä parin viikon päästä olevaa finaalia varten.
Julkaistu: 3.5.2017

Juhlapuku satavuotiaalle Suomelle

Lapin ammattiopiston vaatetusalan opiskelijat Katriina Ruokanen ja Elina Lahtela valmistautuvat Taitaja2017-finaaliin, joka pidetään Helsingissä toukokuussa. Viimeistelyharjoituksiin kuuluu molemmilla kilpailutyönä olevan iltapuvun valmistusta.
Julkaistu: 28.4.2017

Hyisiä kokemuksia ja huimia elämyksiä

Lapin matkailuopiston toisen vuosikurssin opiskelijat pulahtivat avantoon pakkasiltana Rovaniemen Joutolammella. Muu opiskelijaryhmä lukuun ottamatta oppaana toiminutta Emilia Ollilaa kokeili ice-floatingia ensimmäistä kertaa.
Julkaistu: 13.4.2017

Matkalla Taitaja-finaaliin

Lapin matkailuopiston kisanelikko matkustaa toukokuussa Helsinkiin Taitaja2017 finaaliin. Kirkastavatko Noora ja Ulriika viimevuotisen hopeamitalinsa kultaiseksi, ja miten käy ensikertalaisten Ainon ja Emilian?
Julkaistu: 10.4.2017

Autoasentaja kirittää lähihoitajaa

Noora Kursu opiskelee lähihoitajaksi ja Tomi Laitinen autoasentajaksi Lapin ammattiopistossa. Heidän opiskeluympäristönsä ovat hyvin erilaiset, mutta vapaa-ajalla he molemmat viihtyvät kelkan sarvissa ja kirittävät toisiaan snowcross-radalla. Talven kisakauden viikonloput kuluvat tältä kaksikolta kelkkakisoja kiertäessä.
Julkaistu: 31.3.2017

Metsä jalkautui kaupunkiin

Maailman metsäpäivän kunniaksi Lapin ammattiopiston metsäala sekä luonto- ja ympäristöala tulivat päiväksi keskelle kaupunkia
Julkaistu: 21.3.2017

3D-teknologia puusepän hyppysissä

Puuseppä ei tee pelkästään käsityötä, eikä materiaalina ole aina välttämättä puu. Nykypäivänä työhön kuuluu muun muassa 3D-teknologia, joka tuo alalle paljon monipuolisia mahdollisuuksia.
Julkaistu: 2.3.2017

Hyppää Jenny hyppää!

Jenny Rautionaho on maalariopiskelija, jolla ei mene korkeissakaan paikoissa pupu pöksyyn. Hän on nimittäin harrastanut mäkihyppyä jo 16 vuotta, ja tällä viikolla hän hyppää Lahden MM-kisojen karsinnoissa Suomen naisten maajoukkueessa.
Julkaistu: 22.2.2017

Muille maille lentokoneita korjaamaan

Lentokoneasennuksen opiskelijat Jere ja Jouni hyppäävät ensi kesäksi unkarilaisen lentokonekorjaamon palvelukseen. Samalla opinnot etenevät ja työkokemusta karttuu.
Julkaistu: 20.2.2017

Koulutuscafé-tapahtumat Tunturi-Lapissa

Oletko kiinnostunut opiskelusta Levillä, Kittilässä, Kolarissa tai muualla Tunturi-Lapin alueella? Piipahda kahville Koulutuscafé-tapahtumiimme niin kerromme lisää!
Julkaistu: 5.1.2017

Matkailuopiston opiskelijat tarjoilevat itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tarjoilussa nähdään lappilaisten opiskelijoiden ammattiosaamista. Kaksikymmentä Lapin matkailuopiston opiskelijaa Rovaniemeltä osallistuu juhlavastaanoton tarjoiluun 6.12. pidettävässä juhlassa.
Julkaistu: 5.12.2016

Eteenpäin-messuilla tietoa ja kilpailua!

Tule tutustumaan ammatillisen koulutuksen tarjontaamme Eteenpäin-messuilla Lappia-talolla 26.-27.10. Messut ovat avoinna keskiviikkona klo 9-17 ja torstaina klo 9-16. Osallistu myös kilpailuumme ja tunnista ammattilaisten työkalut! Voit voittaa bluetooth-kaiuttimen!
Julkaistu: 26.10.2016

Tempaus ammatillisen koulutuksen puolesta 22.8. klo 12

Rovaniemen Lordin aukiolla sekä maakuntien toimipisteiden piha-alueilla tempaistaan ammatillisen koulutuksen puolesta 22. elokuuta. Tule mukaan auttamaan amista!
Julkaistu: 12.8.2016

Ammattiopisto ja urheiluopisto mukana Arctic Business Racessa

Amerikkalaisen tositelevisio-sarja Amazing Racen innoittamana Rovaniemen opiskelijat saavat tänä keväänä uuden kisatapahtuman, joka käydään Lordin aukiolla ja Likiliikkeissä perjantaina 29. huhtikuuta kello 12–15. Mukaan ovat jo ilmoittautuneet Lapin ammattiopisto ja Lapin urheiluopisto sekä nuorten yrittäjien muodostama joukkue RoiHubilta.
Julkaistu: 21.4.2016

Voita 3 kg suklaata!

Edulapilla on nyt aika makea kisa käynnissä! Ota kuva TYÖKALUSTA, lataa se Instagramiin tai Facebookiin hästägeillä #edulappi ja #yhteishaku2016 ja voita suklaaläjä!
Julkaistu: 18.1.2016