Lapin koulutuskeskus REDU

Opiskelijan opas: Urasuunnittelu

Huom! Opas päivitettään kevään 2018 aikana vastaamaan uutta lainsäädäntöä. Oppaassa on osin vanhentunutta tietoa.

Ammatillisen perustutkinnon suorittaneena voit siirtyä työelämään tai jatkaa opiskelua.

 
Työhaku

Tietoa työnhausta on tarjolla esimerkiksi Internetissä, josta saat vinkkejä muun muassa työhakemuksen ja ansioluettelon kirjoittamiseen sekä työhaastatteluihin valmistautumiseen. Myös opintoihisi sisältyy valmennusta työnhakuun.

 
Jatko-opinnot

Ammatillisen perustutkinnon suorittaneena sinulla on hyvät valmiudet jatkaa opiskelua ammattikorkeakoulussa. Ammatillisen tutkinnon omaavana voit myös hakeutua yliopisto-opiskelijaksi. Sinulla on mahdollisuus suorittaa toinen ammatillinen tutkinto näyttötutkintona aikuiskoulutuksessa. Voit myös miettiä, olisiko sopivaa täydennyskoulutusta tai ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutusta tarjolla.

 
VALMA-koulutus

Jos opiskelemasi ala ei tunnukaan oikealta tai sinulla on muita opiskeluun liittyviä vaikeuksia, saattaa hakeutuminen ohjaavaan ja valmentavaan Valma-koulutukseen olla sinulle sopiva vaihtoehto. Keskustele asiasta opintoluotsin ja opinto-ohjaajan kanssa. Lisätietoa redu.fi/valma.

 

Nuorten Ohjaamo

Ohjaamo on alle 30-vuotiaan ensimmäinen ovi matkalla kohti omia tavoitteita: työhön, koulutukseen, arkeen ja elämään. Tavoitteena on, että kaikki alle 30-vuotiaat rovaniemeläiset saavat tarvitsemansa palvelut yhdestä paikasta. Pääpaino on tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluissa, mutta tarjolla on myös yksilöllistä ohjausta.

Ohjaamon yhteystiedot: puh. 040 772 9236, ohjaamo@rovaniemi.fi
Osoite: Pienteollisuustalo 1. krs (Piekkari), Pohjolankatu 2, 96100 Rovaniemi
avoinna arkisin klo 9-11 ja 12-15