Lapin koulutuskeskus REDU

asuntola.jpgAsuntolat

Uudelle paikkakunnalle ja itsenäiseen elämään on turvallista siirtyä opiskelija-asuntolan kautta. Lapin koulutuskeskus REDUn perustutkinto- ja valmentavien koulutuksien opiskelijoilla on mahdollisuus asua ilmaiseksi opiskeluaikana asuntoloissa.

Yleensä asunnot ovat soluasuntoja, joissa on wc, suihku sekä yhteinen oleskelutila ja keittiö varusteineen ja kodinkoneineen. Asuntoloissa on myös pesutuvat ja yhteiset harrastetilat. Opiskelijoille on monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä ohjattua vapaa-ajantoimintaa.

Asuntoloissa opiskelijan turvana ovat asuntoloissa työskentelevät asuntola- ja vapaa-ajanohjaajat. Ohjaajat viettävät aikaa nuorten kanssa, opastavat oman itsenäisen elämän alkuun ja opettavat kuinka asuntolassa eletään ja kannetaan omalta osaltaan yhteistä vastuuta. Lisäksi ohjaajat valvovat järjestystä ja sääntöjen noudattamista, jotta kaikilla on hyvä olla.

Asuntolapaikan hakeminen

Ilmaiset asuntolapaikat jaetaan kotimatkan pituuden perusteella. Ensisijalla ovat ne ensimmäistä vuottaan opiskelemaan tulevat hakijat, joiden kotimatka on pitkä. 

Uudet ja jatkavat opiskelijat hakevat asuntolapaikkaa sähköisellä hakulomakkeella. Uudet opiskelijat voivat hakea asuntolapaikkaa saatuaan postitse tiedon opiskelupaikastaan.

 
 Asuntolapaikan hakulomake
 

 
Asuntolapaikan voi ottaa vastaan edellisenä päivänä opiskelun alkamisesta.
 

Maksut

Asuntolan takuuraha on 100 euroa ja sähkömaksu 30 euroa. Takuuraha ja sähkömaksu maksetaan ennen asuntolaan tuloa Rovaniemen koulutuskuntayhtymän takuurahatilille FI64 5642 0350 0051 15. Avaimet luovutetaan tulostettua maksukuittia vastaan.

Takuuraha palautetaan lukuvuoden lopussa, mikäli tilat ja kalusteet ovat kunnossa.

 

Vuokra-asunnot

Kittilässä ja Kemijärvellä on tarjolla myös vuokra-asuntoja, lue lisää >>