lentokoneasentaja.jpgLentokoneasentaja

Lentokoneasennuksen perustutkinto

Lentokoneasentajana teet ilma-alusten vikakorjauksia, huoltoja, laitevaihtoja ja tarkastuksia. Koulutus on sisällöltään yleiseurooppalaisten PART 147/66 standardien mukaista, mikä mahdollistaa työskentelyn tulevaisuudessa kaikissa EU-maissa. Voit erikoistua myöhemmin esimerkiksi avioniikka- tai helikopteriasentajaksi. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus anoa ilmailuviranomaiselta huoltomekaanikon lupakirjaa.

Ilmailualan koulutus- ja huoltotoiminta ovat hyvin yksityiskohtaisesti ohjeistettuja ja niitä määrittelevät kansainväliset sopimukset ja määräykset. Työpaikkojasi voivat olla liikennelentoyhtiöt, lentokoneita ja helikoptereita huoltavat yritykset, puolustusvoimat, rajavartiolaitos ja ilmailualan teollisuus. Sotilasilmailu ja siihen liittyvä huoltotoiminta on näkyvässä roolissa Lapin alueella.

Tarvitset ammatissasi tarkkuutta, huolellisuutta sekä suunnittelu- ja järjestelykykyä. Kannat vastuun työsi laadusta ja aikataulusta. Alan nopean kehityksen vuoksi sinulla on oltava jatkuva valmius uuden oppimiseen.

< Muut perustutkinnot

Tutkinnon muodostuminen (B-lupakirjaluokka)

Ammatilliset tutkinnon osat

Pakolliset tutkinnon osat

  • Ilmailun perusteet
  • Ilma-aluksen huoltotekniikka
  • Ilma-aluksen aerodynamiikka, rakenteet ja järjestelmät
  • Ilma-aluksen voimalaitteet
     

Valinnaiset tutkinnon osat

  • Ilmailuenglanti
  • Mäntämoottorit
  • Työssäoppimisen jaksoilla myös muiden valinnaisten tutkinnon osien suorittaminen mahdollista

Ammatillisessa peruskoulutuksessa tutkintoon sisältyy myös yhteisiä ja vapaasti valittavia tutkinnon osia.

 

 

Muuta

Lapin ammattiopisto on jäsenenä European Aviance Maintenance Training Committee -organisaatiossa. Jäsenyys tuo lisää mahdollisuuksia työssäoppimiselle ulkomailla sekä laajentaa alan kontakteja. Lue lisää EAMTC-organisaatiosta!

Koulutuksessa on vapaita opiskelupaikkoja!

Haku jatkuvan haun lomakkeella.

Koulutuspaikkakunta:

Rovaniemi