Lapin koulutuskeskus REDU

Ammattilukio

Ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto samalla

amlu.jpg

Ammattilukio on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat itsellesi ammatin, mutta myös ylioppilastutkinto kiinnostaa. Ammatillisten perustutkinnon täydentäminen lukio-opinnoilla vahvistaa ammattiosaamista yleissivistyksellä. Tämä antaa hyvän pohjan ammattiin sekä jatko-opintoihin ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Kaksi eri mallia ammattilukiossa opiskelemiseen

Ammatillisen perustutkinnon ja lukio-opinnot valinneena sinulla on mahdollisuus valita opiskelu neljän vuoden tai kolmen vuoden mallin mukaisesti.

Neljän vuoden mallissa suoritat ammatillisen perustutkinnon ja laajat lukio-opinnot, jolloin voit opiskella pitkän matematiikan ja useampien reaaliaineiden kurssivalinnat. Tässä mallissa saat myös lukion päättötodistuksen. Ylioppilastutkinnossa voit kirjoittaa 4 – 6 ainetta.

Kolmen vuoden mallissa suoritat ammatillisen perustutkinnon ja suppeammat lukio-opinnot. Opiskelet lukiossa kursseja äidinkielessä, englannissa, lyhyessä matematiikassa ja/tai ruotsissa sekä reaaliaineissa yhteiskuntaopissa ja terveystiedossa. Sinun on mahdollista kirjoittaa ylioppilastutkinnossa edellä mainitut aineet, mutta et saa lukion päättötodistusta.

Huomioi, että nämä valintasi voivat vaikuttaa jatko-opiskelumahdollisuuksiisi korkea-asteella, eli ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa. Valinnoista ja niiden vaikutuksista saat lisätietoa heti opiskelun alkuvaiheessa.

Sopivasti käytäntö ja teoriaa

Ammattilukion opiskelijat ovat Lapin koulutuskeskus REDUn tai Santasport Lapin urheiluopiston opiskelijoita myös lukio-opintojensa aikana. Lukio-opintojen ja ammatillisten tutkinnon osien vuorottelu tuo opiskeluun sopivassa suhteessa käytännon opiskelua eli ammattitaidon hankkimista ja lukio-opintoja. Ammattilukio-opintopolku on valittavissa lähes kaikissa perustutkinnoissa. Ammattilukiossa opiskelu vaatii reipasta ja motivoitunutta asennetta, mutta ahkera opiskelija palkitaan ammatillisella perustutkinnolla ja ylioppilastutkinnolla.

Ammattilukion voit käydä Rovaniemellä, Kemijärvellä, Kittilässä, Kolarissa tai Sodankylässä.

 

Ammattilukiot eri paikkakunnilla

Rovaniemi, Ounasvaaran lukio, urheilulukio ja ammattilukio
Rovaniellä Ounasvaaran ammattilukiossa suoritetaan ammatillinen perustutkinto, ylioppilastutkinto sekä lukion koko oppimäärän. Ounasvaaran ammattilukio sijaitsee Porokadun toimipisteessä.

 
Kemijärven ammattilukio
Kemijärvellä perustutkinnon opiskelijat voivat suorittaa ammatillisten tutkinnon osien ohjessa lukio-opintoja Kemijärven lukiossa sekä ylioppilastutkinnon.
 
Sodankylän ammattilukio
Sodankylässä perustutkinon opiskelijat voivat suorittaa ammatillisten tutkinnon osien ohjessa lukio-opintoja Sodankylän lukiossa sekä ylioppilastutkinnon.