Lapin koulutuskeskus REDU

Ajoneuvonkuljettaja_510.pngKuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutukset

Kuljetusalan perustason ammattipätevyyskoulutus vaaditaan kaikilta uusilta tavara- ja henkilöliikenteeseen tarkoitettujen ajoneuvojen kuljettajilta henkilöliikenteessä 10.9.2008 lähtien ja tavaraliikenteessä 10.9.2009 lähtien.

Kuljettajien, jotka ovat saavuttaneet kuorma- tai linja-auton ajo-oikeuden ennen edellä mainittuja päivämääriä, ei tarvitse erikseen suorittaa perustason koulutusta. Heidän tulee kuitenkin suorittaa ammattipätevyyden voimassaolon jatkamiseksi jatkokoulusta yht. 35 tuntia eli viisi koulutuspäivää vähintään 7 tunnin jaksoissa. Yhden koulutuspäivistä tulee liittyä turvalliseen, taloudelliseen ja ympäristöystävälliseen ajotapaan.

Lapin ammattiopisto järjestää kuljetusalan ammattipätevyyden jatkokoulutuksia Lapin ja Oulun alueilla. Aiheina muun muassa Tieturva-1, Työturvallisuus/kuljetusala, Ensiapu, Työhyvinvointi, Asiakaspalvelu, Ennakoivan ja taloudellisen ajon koulutus, Kuorman sidonta sekä Tieliikenteen sosiaalilainsäädäntö (piirturi, ajo- ja lepoaika).

Tiedot alkavista koulutuksista löydät aikuiskoulutuskalenterista valitsemalla koulutusmuodoksi "lyhytkurssit". Koulutusten nimet alkavat sanoilla Jatkokoulutus kuljettajille

Järjestämme myös yrityksille räätälöityä koulutusta.

Tiedot alkavista lyhytkursseista, lupa- ja korttikoulutuksista löydät koulutuskalenterista

jatkuvahaku2.png