• Lapin suurin ja monipuolisin koulutuksen järjestäjä

  Järjestämme monialaista ammattikoulutusta oppilaitos- ja oppisopimuskoulutuksena sekä vapaan sivistystyön koulutusta. Tarjoamme palveluliiketoimintana koulutus- ja liikuntapalveluja.
 • Tulevaisuus tarvitsee yhteistyötä ja yhteistyö vahvaa taustatukea.

  Kehitämme ammattikoulutuksen yhteistoimintaa lukio-opetuksen ja muiden koulutusasteiden sekä elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.
 • Visio 2025

  Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on lappilainen, kansallisesti arvostettu oppimis- ja kehittäjäverkosto, joka palvelee toiminta-aluettaan, hyödyntää pedagogista johtajuutta ja toimii kansainvälisesti.
15.9.2016 9:00–16.9.2016 13:00
Tervetuloa mukaan Pedagogiset huiput 2016 -tapahtumaan 15. – 16.9. Levi Summitiin, Kittilään!
Lue lisää Read more
22.6.2016
Yhtymävaltuuston päätökset 21.6.2016 kokouksesta
Yhtymävaltuuston kevätkauden viimeinen kokous pidettiin 21.6.
Lue lisää Read more
20.6.2016
Huutokauppa Kemijärven toimipisteessä 22.6.2016
Huutokaupataan käytöstä poistettuja koneita, laitteita, tavaroita, keittiövälineitä ja astioita. Katso lista huutokaupattavista kohteista.
Lue lisää Read more
17.6.2016
Hain ammattilukioon, pääsinkö?
Haitko yhteishaussa ammattilukioon, muttet ole varma saitko paikan? Vastauksen saat helposti! Lue myös lisää ammattilukion opintojen suorittamisesta!
Lue lisää Read more
16.6.2016
Opiskelujen aloittaminen syksyllä 2016
Tervetuloa opiskelemaan! Päivitämme tähän tiedot eri oppilaitostemme lukuvuoden aloituksista. Lue tarkemmin missä, milloin ja miten koulusi alkaa!
Lue lisää Read more
16.6.2016
Yhteishaussa 2016 opiskelijoiksi hyväksytyt
Ohessa nimilista Lapin ammattiopistoon, Lapin matkailuopistoon ja Lapin urheiluopistoon opiskelijaksi hyväksytyistä. Listalla on niiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisuun. Jos jäit ilman opiskelupaikkaa, voit edelleen hakea meille opiskelemaan. Lue lisää!
Lue lisää Read more
15.6.2016
Oppia kesä kaikki!
Pintakäsittelyalan opiskelijat edistävät oppimistaan myös kesällä. Siveltimet huiskavat työmaalla ja valmistuminen ammattiin etenee vauhdilla!
Lue lisää Read more
14.6.2016
Kemijärvellä ammattiopiston huutokauppa
Myydään käytöstä poistettuja koneita, laitteita ja tavaroita huutokaupalla 22. kesäkuuta klo 12 alkaen.
Lue lisää Read more
14.6.2016
Myönteinen rahoituspäätös Santasportin Olympic Training Center Rovaniemi –hankkeelle
Santasport Lapin Urheiluopisto on saanut rahoittajalta päätöksen Olympic Training Center Rovaniemi –hankkeelle. Kyseessä on Lapin urheiluopiston merkittävä kansainvälistymishanke, joka keskittyy osaamisen ja verkostojen kehittämiseen.
Lue lisää Read more
10.6.2016
Ranuan Telma-ryhmä leirikoulu Vuokatissa
Lapin ammattiopiston Ranuan Telma-ryhmä räväytti ja lähti talven aikaan itse keräämillään rahoilla leirikouluun Vuokattiin toukokuun alussa. Olihan huisin hauska ja opettavainen reissu!
Lue lisää Read more
9.6.2016
Lapin matkailuopiston liitelehti
Kesäkuun Lappilaisen mukana ilmestynyt Lapin matkailuopiston liitelehti on luettavissa verkossa
Lue lisää Read more
9.6.2016
Japanilaisen keittiön oppeja kauhomassa
Kokkiopiskelija Mika Laukkanen teki rohkean vedon ja suuntasi työssäoppimisjaksonsa ajaksi Japaniin saakka. Matka palkitsi! Lue Mikan tiivis matkakertomus ja katso kuvat reissun päältä!
Lue lisää Read more
4.6.2016
Kevätjuhlan huumaa!
Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston lukuvuosi huipentui kesäkuun ensimmäisellä viikolla kevätjuhliin niin Rovaniemellä kuin maakunnissakin. Yhteensä Rovaniemen koulutuskuntayhtymän oppilaitoksista valmistui 642 opiskelijaa.
Lue lisää Read more
1.6.2016
Kevään 2016 valmistuneet
Listasta löydät keväällä 2016 valmistuneet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkaisemiseen.
Lue lisää Read more
31.5.2016
Ilmavoimilta HAWK opetuskäyttöön ammattiopistolle
Lapin ammattiopiston lentokoneasentajat saivat kesän avajaisiksi mieluisan lahjan kun ilmavoimat toimitti heille HAWK-harjoitushävittäjän lainaussopimuksella opetuskäyttöön. Kone on siis edelleen ilmavoimien omaisuutta, mutta ammattiopisto voi käyttää sitä opetuksessa. Vastaavaa harjoitushävittäjä on opetuskäytössä vain Tampereen seudun ammattiopistolla.
Lue lisää Read more
26.5.2016
Koulutuksia liikunta-alan ammattilaisille
Lapin kesäyliopisto toimii Santasport Lapin Urheiluopiston katon alla ja näin ollen tarjoaa myös liikunta-alan ammattilaisille suunnattua koulutusta ohjelmassaan.
Lue lisää Read more
25.5.2016
Lentokoneasentajat mukana Lapin lennoston tapahtumassa
Lapin Lennosto järjesti keskiviikkona Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman Lapin lennostolla. Mukana oli myös Lapin ammattiopiston lentokoneasennuksen koulutus.
Lue lisää Read more
13.5.2016
Tervetuloa mukaan Pedagogiset huiput 2016 -tapahtumaan 15. – 16.9. Levi Summitiin, Kittilään!
Olemme ammatillisessa koulutuksessa suuremman murroksen ääressä kuin koskaan aikaisemmin. Murros on mahdollisuus uudistua ja uudistaa. Se tarjoaa tilaisuuden luopua vanhoista toimintamalleista ja rakentaa tilalle uusia, jotka mahdollistavat uudenlaiset oppimismenetelmät ja uudenlaisen toimintakulttuurin. Se edistää uusien innovaatioiden ja uudenlaisten ratkaisujen syntymisen.
Lue lisää Read more
12.5.2016
Mitalisadetta Taitaja2016 kilpailussa!
Ammattitaidon suomenmestaruuskilpailut, eli Taitaja2016 -kilpailut olivat lappilaisittain jättimenestys! Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston kilpailijat kahmivat peräti kolme suomenmestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia.
Lue lisää Read more
4.5.2016
Ristiinvalittavien opintojen ilmoittautuminen lukuvuodelle 2016-2017 on alkanut
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttiin kuuluvat Lapin yliopiston, Lapin matkailuopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun matkailualojen opiskelijat valita tiettyjä opintoja ristiin muiden MTI:n oppilaitosten valikoimista. Ilmoittautumisaika lukuvuoden 2016-2017 ristiinvalittaviin opintoihin on käynnissä ja päättyy 31.8.2016.
Lue lisää Read more
14.3.2016
Poronhoito on elämäntapa
Tämän ylemmäs ei Suomessa pääse. Täällä Nuorgamissa, aivan kiven heiton päässä Norjan rajasta, asuu poromies ja Suomen sekä EU:n pohjoisin opiskelija, Jaakko Länsman.
Lue lisää Read more

    
   Tutustu koulutustarjontaamme ja oppilaitoksiimme

   edulappi-logo.png

   -sivuilla

    

   Lapin ammattiopistossa Sinulle on tarjolla liki 90 eri ammatti- tai koulutusvaihtoehtoa. Toimimme Kemijärvellä, Kittilässä, Ranualla, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

   Meillä voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Perustutkinnoissa on tarjolla myös ammattilukio-vaihtoehto.

   Tarjonnassamme on myös ammatilliseen peruskoulutukseen sekä itsenäiseen elämään valmentavia VALMA ja TELMA-koulutuksia.


   Lue lisää

   Lapin matkailuopistossa Sinulle on tarjolla  matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusta Kemijärvellä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

   Meillä voit suorittaa matkailu-, ravisemis- tai talousalan ammatillisen perustutkinnon ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Perustutkinnoissa on tarjolla myös ammattilukio-vaihtoehto.


   Lue lisää

   Onko Sinulla jo työpaikka, mutta työssäsi tarvittavaa tutkinto puuttuu ja haluat parantaa ammattitaitoa ja osaamistasi?

   Voit hankkia ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon myös oppisopimuksella työpaikallasi.


   Lue lisää

   Lapin kesäyliopistossa on Sinulle tarjolla eri puolella Lappia avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, lukiolaiskoulutusta ja abi-kursseja.

   Lapin kesäyliopisto on Suomen pohjoisin kesäyliopisto.


   Lue lisää

   Santasport Lapin Urheiluopisto on monipuolinen koulutus- ja vapaa-ajan keskus Rovaniemen Ounasvaaralla.

   Lapin Urheiluopistossa on Sinulle tarjolla liikunta-alan ammatillista peruskoulutusta, ammatillista lisäkoulutusta sekä kurssi- ja leiritoimintaa.

   Santasport (Santasport Palvelut Oy)
   Tarjoamme Sinulle ja perheellesi puitteet niin perhelomalle, harrastuksille kuin kansainvälisen tason urheilutapahtumillekin. Majoitus-, ruokailu- sekä monipuoliset liikunta- ja vapaa-ajan palvelut löytyvät saman katon alta!

    
   Lue lisää