• Lapin suurin ja monipuolisin koulutuksen järjestäjä

    Järjestämme monialaista ammattikoulutusta oppilaitos- ja oppisopimuskoulutuksena sekä vapaan sivistystyön koulutusta. Tarjoamme palveluliiketoimintana koulutus- ja liikuntapalveluja.
  • Tulevaisuus tarvitsee yhteistyötä ja yhteistyö vahvaa taustatukea.

    Kehitämme ammattikoulutuksen yhteistoimintaa lukio-opetuksen ja muiden koulutusasteiden sekä elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.
  • Visio 2025

    Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on lappilainen, kansallisesti arvostettu oppimis- ja kehittäjäverkosto, joka palvelee toiminta-aluettaan, hyödyntää pedagogista johtajuutta ja toimii kansainvälisesti.
15.9.2016 9:00–16.9.2016 13:00
Tervetuloa mukaan Pedagogiset huiput 2016 -tapahtumaan 15. – 16.9. Levi Summitiin, Kittilään!
Lue lisää Read more
24.5.2016
Törkeen Hyvät Päivät terveyttä edistämässä
Terveyden edistämisen teemapäivät eli Törkeen Hyvät päivät järjestettiin 11.5.2016 Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteen liikuntasalissa. Tapahtumaan osallistuivat Jokiväylän ja Jänkätien 2.vuosikurssin opiskelijat. Päivän teemana oli syrjäytyminen ja yksinäisyys ja pisteitä oli kuusi kappaletta.
Lue lisää Read more
20.5.2016
Taitajia juhlittiin mitalikahveilla
Toripuistikossa juhlittiin Taitaja2016-kilpailuissa menestyneitä Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston kilpailijoita. Yhteensä kisoista oli tuomisina kolme SM-kultaa, kaksi SM-hopeaa sekä kaksi SM-pronssia.
Lue lisää Read more
20.5.2016
Myydään opetuskäytöstä poistettuja koneita
Lapin ammattiopisto myy opetuskäytöstä poistetun pylväsporakoneen, penkkiporakoneen sekä smirgelin tarjousten perusteella. Koneet myydään siinä kunnossa ja niillä varusteilla, kun ne ovat myyntihetkellä.
Lue lisää Read more
18.5.2016
Vaatetusompelijat Hemmilän mallistoa luomassa
Lapin ammattiopiston vaatetusompelijat ja vaatesuunnitelija Onerva Hemmilä yhdistivät voimansa. Näin syntyi upea mallisto, joka oli toukokuussa esillä Lapin pääkirjastolla.
Lue lisää Read more
16.5.2016
Opiskelijat esillä näyttävästi Erämessuilla
Lapin ammattiopisto ja Lapin matkailuopisto olivat näyttävästi esillä Lapin Erämessuilla 13.-15.5.2016 Lappi Areenalla. Kolmipäiväiset messut saavuttivat ennätysmäärän kävijöitä, 20561.
Lue lisää Read more
16.5.2016
Open Badge -merkkejä opiskelijoille
Rovaniemen koulutuskuntayhtymä myöntää opiskelijoilleen Open Badge -osaamismerkkejä
Lue lisää Read more
13.5.2016
Erämessujen eräruokareseptit löydät täältä!
Lapin matkailuopiston Erämessuilla valmistamien ruokien reseptit, sekä videon ruokien laitosta ja esille asettelusta löytyvät nyt täältä!
Lue lisää Read more
13.5.2016
Tervetuloa mukaan Pedagogiset huiput 2016 -tapahtumaan 15. – 16.9. Levi Summitiin, Kittilään!
Olemme ammatillisessa koulutuksessa suuremman murroksen ääressä kuin koskaan aikaisemmin. Murros on mahdollisuus uudistua ja uudistaa. Se tarjoaa tilaisuuden luopua vanhoista toimintamalleista ja rakentaa tilalle uusia, jotka mahdollistavat uudenlaiset oppimismenetelmät ja uudenlaisen toimintakulttuurin. Se edistää uusien innovaatioiden ja uudenlaisten ratkaisujen syntymisen.
Lue lisää Read more
12.5.2016
Mitalisadetta Taitaja2016 kilpailussa!
Ammattitaidon suomenmestaruuskilpailut, eli Taitaja2016 -kilpailut olivat lappilaisittain jättimenestys! Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston kilpailijat kahmivat peräti kolme suomenmestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia.
Lue lisää Read more
12.5.2016
Edulappi Erämessuilla!
Lapin Erämessut Lappi Areenalla 13.-15.5.2016
Lue lisää Read more
11.5.2016
Eikun paranee! Matkailussa kaksoisjohto, kondiittori kullassa kiinni!
Ammattitaidon Suomen mestaruuskilpailun, eli Taitaja2016-kilpailun toinen päivä sujui lappilaisittain nousujohteisesti! Matkailun ja kondiittorin lajissa johtopaikat vahvistuivat ja muutkin kilpailijat joko paransivat tai pysyivät eilisillä sijoituksillaan. Matkailussa Elina Penttinen ja Aino Ristimella saivat kärkeen seurakseen Ulriika Väisäsen ja Noora Latvakosken, jotka vakuuttavalla ohjelmapalveluosuudellaan nousivat neljänneltä sijalta toiseksi. Kondiittori Emmi-Maria Kemppe vahvisti johtoaan todella ammattimaisella työskentelyllä.
Lue lisää Read more
10.5.2016
Taitajat aloittivat kilpailunsa upeasti!
Ensimmäinen kisapäivä Taitaja2016-kilpailussa on takana. Jälleen kerran voi todeta, että Lapista tulee todella kovia taitajia. Johtopaikkaa pidellään matkailun ja kondiittorin lajeissa, eikä muissakaan lajeissa hassummin mene!
Lue lisää Read more
4.5.2016
Ristiinvalittavien opintojen ilmoittautuminen lukuvuodelle 2016-2017 on alkanut
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttiin kuuluvat Lapin yliopiston, Lapin matkailuopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun matkailualojen opiskelijat valita tiettyjä opintoja ristiin muiden MTI:n oppilaitosten valikoimista. Ilmoittautumisaika lukuvuoden 2016-2017 ristiinvalittaviin opintoihin on käynnissä ja päättyy 31.8.2016.
Lue lisää Read more
12.4.2016
Opiskelu ulkomailla antaa rohkeutta
Hieman ujohko ensivaikutelma hämää. Ilse Ryynänen on rohkea nainen, joka ei haasteita väistele. Maailma on sodankyläläisen toinen koti.
Lue lisää Read more
18.3.2016
Täyttä opiskelua dysfasiasta huolimatta
Utsjoen Ailigas-tunturi katselee orastavan kevättalven auringossa alas laaksoon. Ara Aikio telmii lasten kanssa lumipenkalla. Leluina heillä on mitkäs muut kuin leikkimoottorikelkat. Saamenkielinen puheensorina säestää leikkiä.
Lue lisää Read more
9.3.2016
Kesän avoimet korkeakouluopinnot
Kesän ohjelmassa on arvosanaopintoja, yksittäisiä opintojaksoja sekä kieli- ja viestintäopintoja, joilla voi monipuolistaa ja täydentää aiempaa kielitaitoa tai kehittyä verkkoviestinnässä, asiatekstien laadinnassa taikka vuorovaikutus- ja haastattelutaidoissa.
Lue lisää Read more

 
Tutustu koulutustarjontaamme ja oppilaitoksiimme

edulappi-logo.png

-sivuilla

 

Lapin ammattiopistossa Sinulle on tarjolla liki 90 eri ammatti- tai koulutusvaihtoehtoa. Toimimme Kemijärvellä, Kittilässä, Ranualla, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

Meillä voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Perustutkinnoissa on tarjolla myös ammattilukio-vaihtoehto.

Tarjonnassamme on myös ammatilliseen peruskoulutukseen sekä itsenäiseen elämään valmentavia VALMA ja TELMA-koulutuksia.


Lue lisää

Lapin matkailuopistossa Sinulle on tarjolla  matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusta Kemijärvellä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

Meillä voit suorittaa matkailu-, ravisemis- tai talousalan ammatillisen perustutkinnon ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Perustutkinnoissa on tarjolla myös ammattilukio-vaihtoehto.


Lue lisää

Onko Sinulla jo työpaikka, mutta työssäsi tarvittavaa tutkinto puuttuu ja haluat parantaa ammattitaitoa ja osaamistasi?

Voit hankkia ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon myös oppisopimuksella työpaikallasi.


Lue lisää

Lapin kesäyliopistossa on Sinulle tarjolla eri puolella Lappia avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, lukiolaiskoulutusta ja abi-kursseja.

Lapin kesäyliopisto on Suomen pohjoisin kesäyliopisto.


Lue lisää

Santasport Lapin Urheiluopisto on monipuolinen koulutus- ja vapaa-ajan keskus Rovaniemen Ounasvaaralla.

Lapin Urheiluopistossa on Sinulle tarjolla liikunta-alan ammatillista peruskoulutusta, ammatillista lisäkoulutusta sekä kurssi- ja leiritoimintaa.

Santasport (Santasport Palvelut Oy)
Tarjoamme Sinulle ja perheellesi puitteet niin perhelomalle, harrastuksille kuin kansainvälisen tason urheilutapahtumillekin. Majoitus-, ruokailu- sekä monipuoliset liikunta- ja vapaa-ajan palvelut löytyvät saman katon alta!

 
Lue lisää