• Rovaniemen koulutuskuntayhtymä - Lappia palveleva oppimis- ja kehittäjäverkosto

    Järjestämme ammatillista koulutusta ja ylläpidämme urheiluopistoa ja kesäyliopistoa.
  • Tulevaisuus tarvitsee yhteistyötä ja yhteistyö vahvaa taustatukea.

    Huolehdimme koulutuksen resursseista ja tarkoituksenmukaisuudesta jäsenkunnissa. Kehitämme ja tuotamme Lapin alueen työelämälle palveluja ja tuemme aluekehitystä
  • Elinvoima ja osaaminen edellyttävät vastuuta

    Edistämme Lapin elinvoimaa ja kestävää kehitystä. Vuorovaikutteinen toimintamme tukee luottamuksen sekä kehittävän ilmapiirin syntymistä. Tavoitteemme on uudistuvuus ja elinikäinen oppiminen
24.4.2014
Oppipojassa kilisteltiin maljoja Suomen parhaille
Ammattitaidon Taitaja2014 SM-kilpailuissa, kokkien ja tarjoilijoiden SM-kilpailuissa sekä SakuStars kisoissa menestyneitä juhlittiin Oppipojassa huhtikuun lopulla.
Lue lisää Read more
24.4.2014
Lapin ammattiopistossa vietettiin seksuaaliterveyspäivää
Seksuaaliterveyspäivän teemana oli "Seksuaalisen suuntaumisen ja sukupuolisuuden moninaisuuden kohtaaminen sosiaali- ja terveysalan työssä".
Lue lisää Read more
23.4.2014
Rovaniemen koulutuskuntayhtymän yt-neuvottelut – mitä ne opiskelijalle merkitsevät?
Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut, koska kuntayhtymän toimintaedellytyksissä tapahtuu lähitulevaisuudessa muutoksia. Neuvotteluiden piirissä on koko Rovaniemen koulutuskuntayhtymän henkilöstö. Suurin muutoksiin vaikuttava tekijä on Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös leikata koulutuskuntayhtymän ammatillisen peruskoulutuksen enimmäisvuosiopiskelijamäärää vuoteen 2016 mennessä yhteensä 350 opiskelijalla.
Lue lisää Read more
22.4.2014
Rovaniemen koulutuskuntayhtymä aloittaa yhteistoimintaneuvottelut liittyen toiminnan ja talouden sopeuttamiseen vuosille 2015-2016
Rovaniemen koulutuskuntayhtymän toimintaedellytyksissä tapahtuu lähitulevaisuudessa muutoksia. Opetus- ja kulttuuriministeriön tekemät leikkauspäätökset, jotka koskevat opiskelijamäärien ja yksikköhintojen leikkauksia sekä indeksikorotusten jäädyttämistä, vaikuttavat kuntayhtymän toimintaan vuoden 2015 alusta alkaen. Ministeriön tekemät leikkauspäätökset edellyttävät Rovaniemen koulutuskuntayhtymän opiskelijamäärän leikkaamista vuoteen 2016 mennessä yhteensä 350 opiskelijalla. Toimintatuottojen on arvioitu laskevan edellä mainittujen leikkausten vuoksi vuodesta 2014 vuoteen 2016 noin 6,5 milj. euroa.
Lue lisää Read more
16.4.2014
Talonrakentajat kiittivät työpaikkaohjaajaa
Napapiirin Betoni on tehnyt yli 10 vuotta yhteistyötä Lapin ammattiopiston kanssa nuorten rakennusalan koulutuksen työssäoppimisen osalta. Talonrakennustiimi kävi tervehtimässä ja kiittämässä työpaikkaohjaaja Aimo Saarenpäätä ansiokkaasta työstä.
Lue lisää Read more
  • Oppilaitokset

Lapin ammattiopistossa voit hankkia ammatilllista perus- ja aikuiskoulutusta Rovaniemellä, Kittilässä ja Sodankylässä.

Ammattiopistossa voit hankkia itsellesi ammatin liki 90 eri koulutusvaihtoehdosta.

Lue lisää

Lapin matkailuopistossa voit hankkkia matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammatillista perus- ja aikuiskoulutusta Rovaniemellä, Kittilässä ja Sodankylässä.

Lue lisää

Lapin urheiluopisto voi hankkia liikunta-alan ammatillista perus- ja aikuiskoulutusta sekä kursseja

Santasport - todellinen hyvän olon keidas sijaitsee Ounasvaara mahtavissa maisemissa. Santasportin hyvinvointi-, liikunta-, seikkailu- ja leiripalveluiden parissa viihtyvät niin yksittäiset matkailijat kuin erikokoiset ryhmätkin.

 
Lue lisää

Lapin kesäyliopisto on Suomen pohjoisin kesäyliopisto.

Lue lisää

Onko sinulla jo työpaikka, mutta työssäsi tarvittava ammattitaito puuttuu? Voit hankkia ammattitaidon myös oppisopimuksella.

Lue lisää