• Lapin suurin ja monipuolisin koulutuksen järjestäjä

  Järjestämme monialaista ammattikoulutusta oppilaitos- ja oppisopimuskoulutuksena sekä vapaan sivistystyön koulutusta. Tarjoamme palveluliiketoimintana koulutus- ja liikuntapalveluja.
 • Tulevaisuus tarvitsee yhteistyötä ja yhteistyö vahvaa taustatukea.

  Kehitämme ammattikoulutuksen yhteistoimintaa lukio-opetuksen ja muiden koulutusasteiden sekä elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.
 • Visio 2025

  Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on lappilainen, kansallisesti arvostettu oppimis- ja kehittäjäverkosto, joka palvelee toiminta-aluettaan, hyödyntää pedagogista johtajuutta ja toimii kansainvälisesti.
24.3.2017
Yhtymähallituksen pöytäkirja 23.3.2017 kokouksesta
Yhtymähallituksen kokouksen tarkastettu pöytäkirja.
Lue lisää Read more
21.3.2017
Metsä jalkautui kaupunkiin
Maailman metsäpäivän kunniaksi Lapin ammattiopiston metsäala sekä luonto- ja ympäristöala tulivat päiväksi keskelle kaupunkia
Lue lisää Read more
16.3.2017
Yhteistyötä seurakunnan kanssa
Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja Rovaniemen seurakunta ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, joka tarjoaa seurakunnan oppilaitostyöntekijän tukemaan opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointia.
Lue lisää Read more
16.3.2017
Kuntayhtymän johtajalle Ammattikasvatusneuvoksen arvonimi
Tasavallan presidentti on myöntänyt Rovaniemen koulutuskuntayhtymän johtaja Arto Ylitalolle Ammattikasvatusneuvoksen arvonimen.
Lue lisää Read more
6.3.2017
Hierojaopiskelijoiden asiakaspalvelujakso huhtikuussa
Huhtikuulle on varattavissa aikoja Lapin ammattiopiston hierojaopiskelijoiden asiakaspalveluun.
Lue lisää Read more
3.3.2017
Lapin ammattiopistosta valmistuneita
Helmikuun aikana lähihoitajaksi valmistuneiden nimiä
Lue lisää Read more
2.3.2017
Lapin matkailuopiston uudet oppimisympäristöt Jokiväylään
Lapin matkailuopiston opetusravintolana toimiva Oppipoika sulkee ovensa kesällä, kun Rovaniemen koulutuskuntayhtymä luopuu Toripuistikon kiinteistöstä. Ravintola Oppipojan lakkaaminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Lapin matkailuopiston opetusravintolatoiminta loppuisi kokonaan. Päinvastoin opetusravintolatarjonta tulee laajenemaan ja monipuolistumaan.
Lue lisää Read more
2.3.2017
3D-teknologia puusepän hyppysissä
Puuseppä ei tee pelkästään käsityötä, eikä materiaalina ole aina välttämättä puu. Nykypäivänä työhön kuuluu muun muassa 3D-teknologia, joka tuo alalle paljon monipuolisia mahdollisuuksia.
Lue lisää Read more
2.3.2017
Laskiaisarpajaisten tulokset
TELMA-ryhmän laskiaisarpajaisten tulokset löytyvät täältä.
Lue lisää Read more
28.2.2017
Lukuvuoden 2017-2018 työ- ja loma-ajat
Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston rehtori on päättänyt lukuvuoden 2017-2018 työ- ja lomapäivistä.
Lue lisää Read more
17.2.2017
RoPS - Lapin ammattiopisto - Harrastefutis
Rovaniemen Palloseura ja Lapin ammattiopisto aloittavat kaikille LAO:n opiskelijoille maksuttoman harrastefutiksen maaliskuussa 2017. Ei osallistumismaksuja. Ei sitoutumista. Aiempaa kokemusta jalkapallon pelaamisesta ei tarvita. Tarvitaan vain halua tulla liikkumaan yhdessä ja pitämään hauskaa!
Lue lisää Read more
2.11.2016
Arvio MTI:sta – Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti tunnetaan, mutta oppilaitosten yhteistyön hyödyt vielä vähäisiä
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) vaikuttavuuden arviointiraportti on julkaistu. Arviointi kohdistui MTI:n toiminnan vaikuttavuuteen ja lähtökohtina olivat MTI:n strategia ja visio.
Lue lisää Read more

    
   Tutustu koulutustarjontaamme ja oppilaitoksiimme

   edulappi-logo.png

   -sivuilla

    

   Lapin ammattiopistossa Sinulle on tarjolla liki 90 eri ammatti- tai koulutusvaihtoehtoa. Toimimme Kemijärvellä, Kittilässä, Ranualla, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

   Meillä voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Perustutkinnoissa on tarjolla myös ammattilukio-vaihtoehto.

   Tarjonnassamme on myös ammatilliseen peruskoulutukseen sekä itsenäiseen elämään valmentavia VALMA ja TELMA-koulutuksia.


   Lue lisää

   Lapin matkailuopistossa Sinulle on tarjolla  matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusta Kemijärvellä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

   Meillä voit suorittaa matkailu-, ravisemis- tai talousalan ammatillisen perustutkinnon ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Perustutkinnoissa on tarjolla myös ammattilukio-vaihtoehto.


   Lue lisää

   Onko Sinulla jo työpaikka, mutta työssäsi tarvittavaa tutkinto puuttuu ja haluat parantaa ammattitaitoa ja osaamistasi?

   Voit hankkia ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon myös oppisopimuksella työpaikallasi.


   Lue lisää

   Lapin kesäyliopistossa on Sinulle tarjolla eri puolella Lappia avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, lukiolaiskoulutusta ja abi-kursseja.

   Lapin kesäyliopisto on Suomen pohjoisin kesäyliopisto.


   Lue lisää

   Santasport Lapin Urheiluopisto on monipuolinen koulutus- ja vapaa-ajan keskus Rovaniemen Ounasvaaralla.

   Santasport Lapin Urheiluopistossa on Sinulle tarjolla liikunta-alan ammatillista peruskoulutusta, ammatillista lisäkoulutusta sekä kurssi- ja leiritoimintaa.

   Santasport Finland Oy
   Tarjoamme Sinulle ja perheellesi puitteet niin perhelomalle, harrastuksille kuin kansainvälisen tason urheilutapahtumillekin. Majoitus-, ruokailu- sekä monipuoliset liikunta- ja vapaa-ajan palvelut löytyvät saman katon alta!

    
   Lue lisää