• Lapin suurin ja monipuolisin koulutuksen järjestäjä

    Järjestämme monialaista ammattikoulutusta oppilaitos- ja oppisopimuskoulutuksena sekä vapaan sivistystyön koulutusta. Tarjoamme palveluliiketoimintana koulutus- ja liikuntapalveluja.
  • Tulevaisuus tarvitsee yhteistyötä ja yhteistyö vahvaa taustatukea.

    Kehitämme ammattikoulutuksen yhteistoimintaa lukio-opetuksen ja muiden koulutusasteiden sekä elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.
  • Visio 2025

    Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on lappilainen, kansallisesti arvostettu oppimis- ja kehittäjäverkosto, joka palvelee toiminta-aluettaan, hyödyntää pedagogista johtajuutta ja toimii kansainvälisesti.
18.9.2014 18:00–20:00
Lapin ammattiopiston Sodankylän toimipisteessä järjestetään kotiväen ilta torstaina 18.9.2014 klo 18.00 Kotiväen iltaan toivotaan osallistuvan kaikkien ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden vanhemmat, mutta myös jatkavien vuosikurssien opiskelijoiden vanhemmat ovat tervetulleita.
Lue lisää Read more
25.9.2014 10:00–17:00
Päivä sisältää kiinnostavia puheenvuoroja Optiman soveltamisesta opetuskäytännössä. Puheenvuoron saavat Lapinkampuksen Optima-käyttäjät.
Lue lisää Read more
4.11.2014 9:00–17:00
Omavarainen Lappi -maaseutuseminaari on kaikille avoin ja maksuton tilaisuus.
Lue lisää Read more
15.9.2014
Samuli Pirkkiöstä painonnoston maailmanmestari!
Lapin ammattiopiston talonrakennusalan lehtori Samuli Pirkkiö voitti syyskuun alussa painonnoston maailmanmestaruuden sarjassa 40 – 44 vuotiaat/62 kg. Vuoden 2014 maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Kööpenhaminassa 30.8.-6.9. Kisoihin oli ilmoittautunut 457 nostajaa. Painonnostossa lajeina ovat tempaus ja työntö.
Lue lisää Read more
12.9.2014
ERASMUS-ohjelma edistää henkilöstön kansainvälistä liikkuvuutta
Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on saanut rahoitusta ammatillisen koulutuksen henkilöstön kansainvälistä liikkuvuutta tukevasta Euroopan unionin ERASMUS+ ohjelmasta. Ohjelman avulla henkilöstö voi tutustua toisten maiden ammatillisen koulutuksen käytäntöihin, antaa koulutusta tai kouluttautua itse.
Lue lisää Read more
9.9.2014
Rakennusterveyden ammattilaisille kova tarve
Home ja siitä aiheutuvat erilaiset sisäilmaongelmat ovat viimeisen parin vuosikymmenen ajan olleet ehkä pelätyimpiä asioita asumisen ja rakentamisen saralla. Toivottomuuteen ongelman edessä ei pidä vaipua, vaikka kosteus ja home ovatkin yllättävän monen rakennuksen riesa. Ongelmien selättämiseksi tarvitaan päteviä rakennusterveyden ammattilaisia ja tämän vuoksi alan koulutukseen ollaan nyt panostamassa vahvasti.
Lue lisää Read more
8.9.2014
Elämänmakuinen opinnäytetyö Sodankylässä
Sodankylän ryhmäkoti Nutukkaassa vietettiin elokuun lopulla sadonkorjuumarkkinoita. Järjestäjinä olivat Sodankylän Lapin ammattiopiston vanhustyöhön suuntautuvat sosiaali- ja terveysalan lähihoitajaopiskelijat. Tapahtuma oli samalla tämän aikuisopiskelijaryhmän opinnäytetyö.
Lue lisää Read more
29.8.2014
Apurahaa opiskeluun Kaarlo ja Tyyne Lintulan säätiöstä
Syyslukukauden 2014 ja kevätlukukauden 2015 opintojen rahoittamiseen on haettavissa apurahaa Kaarlo ja Tyyne Lintulan säätiöstä.
Lue lisää Read more
  • Oppilaitokset

Lapin ammattiopistossa voit hankkia ammatilllista perus- ja aikuiskoulutusta Rovaniemellä, Kittilässä ja Sodankylässä.

Ammattiopistossa voit hankkia itsellesi ammatin liki 90 eri koulutusvaihtoehdosta.

Lue lisää

Lapin matkailuopistossa voit hankkkia matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammatillista perus- ja aikuiskoulutusta Rovaniemellä, Kittilässä ja Sodankylässä.

Lue lisää

Lapin urheiluopisto voi hankkia liikunta-alan ammatillista perus- ja aikuiskoulutusta sekä kursseja

Santasport - todellinen hyvän olon keidas sijaitsee Ounasvaara mahtavissa maisemissa. Santasportin hyvinvointi-, liikunta-, seikkailu- ja leiripalveluiden parissa viihtyvät niin yksittäiset matkailijat kuin erikokoiset ryhmätkin.

 
Lue lisää

Lapin kesäyliopisto on Suomen pohjoisin kesäyliopisto.

Lue lisää

Onko sinulla jo työpaikka, mutta työssäsi tarvittava ammattitaito puuttuu? Voit hankkia ammattitaidon myös oppisopimuksella.

Lue lisää