• Lapin suurin ja monipuolisin koulutuksen järjestäjä

    Järjestämme monialaista ammattikoulutusta oppilaitos- ja oppisopimuskoulutuksena sekä vapaan sivistystyön koulutusta. Tarjoamme palveluliiketoimintana koulutus- ja liikuntapalveluja.
  • Tulevaisuus tarvitsee yhteistyötä ja yhteistyö vahvaa taustatukea.

    Kehitämme ammattikoulutuksen yhteistoimintaa lukio-opetuksen ja muiden koulutusasteiden sekä elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.
  • Visio 2025

    Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on lappilainen, kansallisesti arvostettu oppimis- ja kehittäjäverkosto, joka palvelee toiminta-aluettaan, hyödyntää pedagogista johtajuutta ja toimii kansainvälisesti.
5.3.2015
Harri virtuaalimaailmaa rakentamassa
Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteen kanssa samassa pihapiirissä sijaitsee Lapin ammattikorkeakoulun Rantavitikan kampus. Sen uumenissa toimii myös pLAB, joka on ammattikorkeakoulun ohjelmistotekniikan laboratorio. Sen yhtenä osaamisalueena ovat reaaliaikaiset integroidut 3D-visualisointiympäristöt.
Lue lisää Read more
4.3.2015
Hirsitalo opiskelijavoimin!
Sodankylän toimipistessä talonrakentajiksi opiskeleville tuli talveksi mukava urakka. Koulun penkeiltä ja työhallista päästiin Teijo-Talojen tehtaan suojiin rakentamaan oikeaa taloa – ja vieläpä hirrestä!
Lue lisää Read more
3.3.2015
Ammatillinen peruskoulutus uudistuu
Uudistuksen myötä opiskelun selkeäksi tavoitteeksi nousee työelämässä vaadittava osaaminen ja ammattitaito. Enää ei opiskella vain koulua, tenttejä ja arvosanoja varten. Opiskelu on joustavampaa ja valinnan mahdollisuuksia on entistä enemmän. Uudistus koskee niin uusia kuin jatkavia ammatillisen tutkinnon suorittavia opiskelijoita.
Lue lisää Read more
2.3.2015
Entinen rakennusalan opettaja yhdisti keräilyn ja taiteen
Taitelija ja keräilijä Kauko Pudaksen työt ovat esillä Korkalovaaran kirjastossa maaliskuun ajan. Pudas on parinkymmenen vuoden aikana kerännyt yli 117 000 mustekynän kokoelman sekä valtavan määrän erilaisia pullonkorkkeja. Pudas on monelle lappilaiselle tuttu mies, sillä hän toimi vuosia Lapin ammattiopiston rakennuspuolen opettajana ennen eläkkeelle jäämistään. Nykyisin Pudas asustaa ja harrastaa taidettaan Pälkäneellä.
Lue lisää Read more
24.2.2015
Teatterimeininkiä!
Lapin ammattiopiston Porokadun Askel-opiskelijat viettivät helmikuun lopulla hieman erilaisen koulupäivän. Kukaan ei vielä aamulla tiennyt millainen muodonmuutos päivän mittaan olisi luvassa.
Lue lisää Read more
  • Oppilaitokset
 

Lapin ammattiopistossa Sinulle on tarjolla liki 90 eri ammatti- tai koulutusvaihtoehtoa. Toimimme Kemijärvellä, Kittilässä, Ranualla, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

Meillä voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Perustutkinnoissa on tarjolla myös ammattilukio-vaihtoehto.

Tarjonnassamme on myös ammatilliseen peruskoulutukseen sekä itsenäiseen elämään valmentavia ASKEL-koulutuksia.


Lue lisää

Lapin matkailuopistossa Sinulle on tarjolla  matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusta Kemijärvellä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

Meillä voit suorittaa matkailu-, ravisemis- tai talousalan ammatillisen perustutkinnon ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Perustutkinnoissa on tarjolla myös ammattilukio-vaihtoehto.


Lue lisää

Onko Sinulla jo työpaikka, mutta työssäsi tarvittavaa tutkinto puuttuu ja haluat parantaa ammattitaitoa ja osaamistasi?

Voit hankkia ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon myös oppisopimuksella työpaikallasi.


Lue lisää

Lapin kesäyliopistossa on Sinulle tarjolla eri puolella Lappia avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, lukiolaiskoulutusta ja abi-kursseja.

Lapin kesäyliopisto on Suomen pohjoisin kesäyliopisto.


Lue lisää

Santasport Lapin Urheiluopisto on monipuolinen koulutus- ja vapaa-ajan keskus Rovaniemen Ounasvaaralla.

Lapin Urheiluopistossa on Sinulle tarjolla liikunta-alan ammatillista peruskoulutusta, ammatillista lisäkoulutusta sekä kurssi- ja leiritoimintaa.

Santasport (Santasport Palvelut Oy)
Tarjoamme Sinulle ja perheellesi puitteet niin perhelomalle, harrastuksille kuin kansainvälisen tason urheilutapahtumillekin. Majoitus-, ruokailu- sekä monipuoliset liikunta- ja vapaa-ajan palvelut löytyvät saman katon alta!

 
Lue lisää