• Lapin suurin ja monipuolisin koulutuksen järjestäjä

  Järjestämme monialaista ammattikoulutusta oppilaitos- ja oppisopimuskoulutuksena sekä vapaan sivistystyön koulutusta. Tarjoamme palveluliiketoimintana koulutus- ja liikuntapalveluja.
 • Tulevaisuus tarvitsee yhteistyötä ja yhteistyö vahvaa taustatukea.

  Kehitämme ammattikoulutuksen yhteistoimintaa lukio-opetuksen ja muiden koulutusasteiden sekä elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.
 • Visio 2025

  Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on lappilainen, kansallisesti arvostettu oppimis- ja kehittäjäverkosto, joka palvelee toiminta-aluettaan, hyödyntää pedagogista johtajuutta ja toimii kansainvälisesti.
7.12.2016
Jenni Rannalle ja Katriina Ruokaselle Medallion for Excellence EM-kisoissa!
Ammattitaidon EM-kisoissa Göteborgissa seitsemän suomalaisnuorta sai Medallion for Excellence -tunnustuksen siitä, että he olivat saaneet omassa lajissaan keskiarvoa korkeammat pisteet, vaikka eivät mitalisijoille yltäneetkään. Muoti ja vaatetus -lajissa kilpailleet rovaniemeläiset Jenni Ranta ja Katriina Ruokanen ylsivät tähän hienoon tunnustukseen. Suomen joukkueen menestys oli huikea!
Lue lisää Read more
2.12.2016
Kolmelle ansioituneelle Redulaiselle kunniamerkki
Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille mm. tunnustukseksi huomattavista siviiliansioista.
Lue lisää Read more
2.12.2016
Lapin TNO-palvelut julkaisee asiakassivuston
​ Lapin TNO-palvelut -projekti julkaisee 1.12.2016 asiakkaille tarkoitetun tieto-, neuvonta- ja ohjaussivuston www.lapintno.fi, joka koostuu kolmesta pääteemasta: arjenhallinta, koulutus ja työllistyminen. Sivustoa käyttävät voivat olla eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa, esimerkiksi ilman koulutus- tai työpaikkaa olevia henkilöitä. Sivusto toimii myös tieto-, neuvonta- ja ohjaustyötä (TNO-työtä) tekevien apuna erilaisissa tieto-, neuvonta- ja ohjaustilanteissa.
Lue lisää Read more
2.12.2016
Pohjois-Lapin koulutus- ja rekrytointimessut jo 19. kertaa Sodankylässä
Lapin ammattiopiston Sodankylän toimipisteessä pääsi keskiviikkona 30.11. tutustumaan eri opiskelualoihin ja ammatteihin koulutus- ja rekrytointimessuilla. Messut järjestettiin nyt 19. kerran eli ensi vuonna messuilla on 20-vuotisjuhlavuosi.
Lue lisää Read more
2.12.2016
Ari Manninen PRO tunnustuspalkinnon finaalikolmikossa
​Lapin matkailuopiston opettaja Ari Manninen on päässyt PRO tunnustuspalkinnon opettaja-sarjan finaalikolmikkoon. PRO on vuosittain jaettava tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan 14 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet.
Lue lisää Read more
1.12.2016
Aloittaneet opiskelijat ovat tyytyväisiä - ALKU-kyselyn mukaan
Ammatillisen peruskoulutuksen syksyllä aloittaneilta opiskelijoilta kysytään palautetta opiskelun aloituksen onnistumisesta ALKU-kyselyllä. Vuoden 2016 toteutettiin 23.9. - 7.11.2016 välisenä aikana.
Lue lisää Read more
28.11.2016
Ari-Pekka Oikarinen vuoden aikuisopiskelija Keski-Lapissa
Keski-Lapin alueen oppilaitosten tieto- neuvonta ja ohjauspalveluiden verkosto on valinnut Keski-Lapin alueen vuoden 2016 aikuisopiskelijaksi Ari-Pekka Oikarisen. Oikarinen opiskelee Lapin ammattiopiston, Sodankylän toimipisteessä kaivosalaa. Oikarinen hakeutui Rovaniemeltä Sodankylään opiskelemaan päämääränään kaivokselle työllistyminen.
Lue lisää Read more
28.11.2016
Huippuvaatettajamme kisaavat nyt EM-mitaleista!
Lapin ammattiopiston huippuosaamista nähdään maailmalla joulukuun alussa kun kaksi rovaniemeläistä vaatesuunnittelijaa suuntaavat ammattitaidon EM-kisoihin Göteborgiin. Jenni Ranta ja Katriina Ruokanen taistelevat muoti ja vaatetus -lajissa EM-mitaleista.
Lue lisää Read more
28.11.2016
Kansainvälistä ammattitaitoa arvioimassa
Göteborgissa pidettäviin ammattitaidon EM-kisoihin lähtee Suomesta kilpailijoiden lisäksi myös liuta tuomareita, eli experttejä. Yksi heistä on matkailu-, ravitsemis- ja talousalan lehtori Pia Suihko Lapin matkailuopistosta. Tuomaroitavana hänellä on hotellin asiakaspalvelu -laji.
Lue lisää Read more
25.11.2016
Metsäalan toimijat ja yrittäjät tutustuivat koulutukseen
Lapin ammattiopistossa vietettiin marraskuun lopulla tutustumispäivää metsäkoneopetukseen. Jänkätien toimipisteessä pidetyn lyhyen alustuksen jälkeen siirryttiin sinne missä alalle opitaan – metsään!
Lue lisää Read more
25.11.2016
Rovaniemen toimipisteiden avoimia ovia vietetään 8.12.2016
Lapin ammattiopiston, Lapin matkailuopiston ja Lapin urheiluopiston avoimet ovet Rovaniemen toimipisteissä 8.12.2016 klo 8.30-15
Lue lisää Read more
25.11.2016
KasvuStartti vauhditti yrityksiä Toripuistikossa
Toripuistikossa, Piccolon tiloissa pidettiin eilen KasvuStartti -tapahtuma, jossa kasvun tielle päässeet yritykset kertoivat omia yrittäjätarinoitaan ja näkemyksiään kasvutiellä oleville yrityksille. Lappilaisten nousevien yritysten lisäksi oman tarinansa kertoi myös Tuukka Temonen, joka televisiotuotantoyhtiönsä Optipari Oy:n lisäksi on tuttu myös Apulanta -yhtyeestä.
Lue lisää Read more
16.11.2016
Taitaja-semifinaalijoukkue kohti karsintoja
Edulapilta ammattitaidon SM-kisoihin tähtäävä Taitaja-joukkue on nimetty. Semifinaaleista finaalipaikkaa hakemaan lähtee yhteensä 28 opiskelijaa 13 eri lajissa.
Lue lisää Read more
15.11.2016
Japanista lähihoitajaksi Sodankylään
Kun asenne on kohdallaan sitä pystyy mihin vain. Tämän todisti Chisako Valkama ja samaa mieltä on myös AMKEn hallitus. AMKE palkitsikin Lapin ammattiopiston Sodankylän toimipisteessä lähihoitajaksi opiskelevan Chisakon maahanmuuttajastipendillä. Perusteluissa mainitaan muun muassa, että Chisakon kielitaito on kehittynyt huimasti ja hän on menestynyt opinnoissa todella hyvin.
Lue lisää Read more
11.11.2016
Lapin ammattiopiston vaatetusompelijoiden luomuksia Linnanjuhlissa
Tämän vuoden Linnanjuhlilla nähdään pohjoista designia, kun Rovaniemellä toimivilla Arktisilla ompelijoilla on kunnia pukea peräti kolme naista Suomen seuratuimpaan juhlaan. Esimerkiksi pääministerin vaimon iltapuku syntyy Rovaniemellä. Pukujen suunnittelusta ovat vastanneet Arktisten ompelijoiden vaatesuunnittelijat Eeva-Marja Palola ja Laura Rusanen, jotka molemmat opiskelevat Lapin ammattiopistossa vaatetusompelijoiksi sekä Lapin yliopistossa vaatesuunnittelijoiksi.
Lue lisää Read more
10.11.2016
Hierojien asiakaspalvelujakso alkaa
Varaa aikasi edulliseen opiskelijahierontaan! Hierojaopiskelijoiden asiakaspalvelujakso 14.11. - 9.12.2016
Lue lisää Read more
2.11.2016
Arvio MTI:sta – Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti tunnetaan, mutta oppilaitosten yhteistyön hyödyt vielä vähäisiä
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin (MTI) vaikuttavuuden arviointiraportti on julkaistu. Arviointi kohdistui MTI:n toiminnan vaikuttavuuteen ja lähtökohtina olivat MTI:n strategia ja visio.
Lue lisää Read more

    
   Tutustu koulutustarjontaamme ja oppilaitoksiimme

   edulappi-logo.png

   -sivuilla

    

   Lapin ammattiopistossa Sinulle on tarjolla liki 90 eri ammatti- tai koulutusvaihtoehtoa. Toimimme Kemijärvellä, Kittilässä, Ranualla, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

   Meillä voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Perustutkinnoissa on tarjolla myös ammattilukio-vaihtoehto.

   Tarjonnassamme on myös ammatilliseen peruskoulutukseen sekä itsenäiseen elämään valmentavia VALMA ja TELMA-koulutuksia.


   Lue lisää

   Lapin matkailuopistossa Sinulle on tarjolla  matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusta Kemijärvellä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

   Meillä voit suorittaa matkailu-, ravisemis- tai talousalan ammatillisen perustutkinnon ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Perustutkinnoissa on tarjolla myös ammattilukio-vaihtoehto.


   Lue lisää

   Onko Sinulla jo työpaikka, mutta työssäsi tarvittavaa tutkinto puuttuu ja haluat parantaa ammattitaitoa ja osaamistasi?

   Voit hankkia ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon myös oppisopimuksella työpaikallasi.


   Lue lisää

   Lapin kesäyliopistossa on Sinulle tarjolla eri puolella Lappia avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, lukiolaiskoulutusta ja abi-kursseja.

   Lapin kesäyliopisto on Suomen pohjoisin kesäyliopisto.


   Lue lisää

   Santasport Lapin Urheiluopisto on monipuolinen koulutus- ja vapaa-ajan keskus Rovaniemen Ounasvaaralla.

   Lapin Urheiluopistossa on Sinulle tarjolla liikunta-alan ammatillista peruskoulutusta, ammatillista lisäkoulutusta sekä kurssi- ja leiritoimintaa.

   Santasport (Santasport Palvelut Oy)
   Tarjoamme Sinulle ja perheellesi puitteet niin perhelomalle, harrastuksille kuin kansainvälisen tason urheilutapahtumillekin. Majoitus-, ruokailu- sekä monipuoliset liikunta- ja vapaa-ajan palvelut löytyvät saman katon alta!

    
   Lue lisää