• Lapin suurin ja monipuolisin koulutuksen järjestäjä

    Järjestämme monialaista ammattikoulutusta oppilaitos- ja oppisopimuskoulutuksena sekä vapaan sivistystyön koulutusta. Tarjoamme palveluliiketoimintana koulutus- ja liikuntapalveluja.
  • Tulevaisuus tarvitsee yhteistyötä ja yhteistyö vahvaa taustatukea.

    Kehitämme ammattikoulutuksen yhteistoimintaa lukio-opetuksen ja muiden koulutusasteiden sekä elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.
  • Visio 2025

    Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on lappilainen, kansallisesti arvostettu oppimis- ja kehittäjäverkosto, joka palvelee toiminta-aluettaan, hyödyntää pedagogista johtajuutta ja toimii kansainvälisesti.
21.1.2015 11:00–16:00
Lapin matkailuopisto, Lapin ammattiopisto ja Lapin urheiluopisto esillä Majakka- koulutus- ja työelämämessuilla Kemissä.
Lue lisää Read more
26.1.2015
Emmi-Maria Kemppe Taitaja2015 finaaliin
Lapin ammattiopiston Emmi-Maria Kemppe taituroi itsensä Taitaja-finaaliin leipuri-kondiittorin lajissa Sedussa Seinäjoella. Kahdeksasta finaalipaikasta kisasi yhteensä 37 nuorta osaajaa.
Lue lisää Read more
23.1.2015
Ensimmäinen LAO:n kilpailija Taitaja2015 finaaliin
Logistiikan lajissa kilpaileva Jani Huttunen on taistellut tiensä Suomen kahdeksan parhaan joukkoon Taitaja2015 semifinaalien myötä.
Lue lisää Read more
21.1.2015
Suomen parhaat ammattilaiset kisaavat taas
Ammattitaidon suomenmestaruuskisojen karsinnat ovat täydessä vauhdissa. Ensimmäiset karsinnat on pidetty 19. tammikuuta ja viimeiset finalistit ovat selvillä 6. helmikuuta. Lapin ammattiopistosta ja Lapin matkailuopistosta kisoihin osallistuu yhteensä 37 raudanlujaa kilpailijaa 16 eri lajissa. Ensimmäisinä tulikokeessa olivat Lapin ammattiopistosta kauneudenhoitolajin Sanna Luiro ja Terhi Poikela sekä heidän valmentajansa ja opettajansa Heidi Poikonen. Semifinaalimatka vei Espooseen.
Lue lisää Read more
15.1.2015
Valtuusto valitsi keskuudestaan puheenjohtajiston ja nimitti hallitukseen jäseniä
Kemijärven liittymisen jälkeinen yhtymävaltuusto piti ensimmäisen kokouksen 13.1.2015
Lue lisää Read more
9.1.2015
Opiskelemaan avoimen ammattiopiston kautta
Vuosi sitten Niko Ruohonen oli tiukan paikan edessä. Armeija oli hetki sitten käyty, eikä töitä tuntunut löytyvän. Opinnot olivat jääneet kesken logistiikan perustutkinnossa. Se ei ollutkaan työtä, jota parikymppinen mies halusi tehdä. Avuksi tuli Avoin ammattiopisto, jonka kautta Ruohonen pääsi pois umpikujasta. Sen kautta löytyi ala ja ammatti, joka oikeasti tuntui sopivalta.
Lue lisää Read more
  • Oppilaitokset
 

Lapin ammattiopistossa Sinulle on tarjolla liki 90 eri ammatti- tai koulutusvaihtoehtoa. Toimimme Kemijärvellä, Kittilässä, Ranualla, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

Meillä voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Perustutkinnoissa on tarjolla myös ammattilukio-vaihtoehto.

Tarjonnassamme on myös ammatilliseen peruskoulutukseen sekä itsenäiseen elämään valmentavia ASKEL-koulutuksia.


Lue lisää

Lapin matkailuopistossa Sinulle on tarjolla  matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutusta Kemijärvellä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Sodankylässä.

Meillä voit suorittaa matkailu-, ravisemis- tai talousalan ammatillisen perustutkinnon ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. Perustutkinnoissa on tarjolla myös ammattilukio-vaihtoehto.


Lue lisää

Onko Sinulla jo työpaikka, mutta työssäsi tarvittavaa tutkinto puuttuu ja haluat parantaa ammattitaitoa ja osaamistasi?

Voit hankkia ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon myös oppisopimuksella työpaikallasi.


Lue lisää

Lapin kesäyliopistossa on Sinulle tarjolla eri puolella Lappia avointa korkeakouluopetusta, ammatillista täydennyskoulutusta, lukiolaiskoulutusta ja abi-kursseja.

Lapin kesäyliopisto on Suomen pohjoisin kesäyliopisto.


Lue lisää

Santasport Lapin Urheiluopisto on monipuolinen koulutus- ja vapaa-ajan keskus Rovaniemen Ounasvaaralla.

Lapin Urheiluopistossa on Sinulle tarjolla liikunta-alan ammatillista peruskoulutusta, ammatillista lisäkoulutusta sekä kurssi- ja leiritoimintaa.

Santasport (Santasport Palvelut Oy)
Tarjoamme Sinulle ja perheellesi puitteet niin perhelomalle, harrastuksille kuin kansainvälisen tason urheilutapahtumillekin. Majoitus-, ruokailu- sekä monipuoliset liikunta- ja vapaa-ajan palvelut löytyvät saman katon alta!

 
Lue lisää